FC Twente te mild geweest? "Meer theater en stampvoeten mag best"

FC Twente
FC Twente Foto: © Pro Shots

Wat minder politieke correctheid mag best in Enschede volgens Leon ten Voorde na de wedstrijd tegen SC Heerenveen, waarbij er twee penaltymomenten waren in de wedstrijd.

"Woensdagavond in Heerenveen was de VAR kut, maar bij FC Twente verpakten ze hun teleurstelling in een glanzend papier", zo schrijft Ten Voorde in de Tubantia. "Hoe zou dat volgend jaar gaan met Weghorst in het elftal? Toen het doelpunt van Myron Boadu bij PSV werd afgekeurd, zag je nauwelijks iets van woede bij FC Twente", voegt hij eraan toe.

"Ik pleit hier niet voor klaagbox Luuk de Jong. En het chronische gejammer van Ron Jans en Arne Slot werkt op je zenuwen, maar iets meer theater en stampvoeten mag best als je ervan overtuigd bent dat je onrecht wordt aangedaan", merkt hij op.

"Het doelpunt krijg je niet terug, maar je kunt er gif op innemen dat ze later in de wedstrijd aan het compenseren gaan. Noem het een beetje beïnvloeding. Bij Heerenveen stonden ze woensdag met negen man rond de scheidsrechter na de handsbal van Robin Pröpper. Na de overtreding op diezelfde Pröpper zag je bij FC Twente niemand het vuur ontsteken", concludeert Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties