Joey Kooij afgekraakt: "Denk dat Oosting in de acteurmodus zat"

Tijmen van Wissing vindt dat FC Twente veel harder voor Joey Kooij had mogen zijn. De scheidsrechter zorgde tijdens PSV-FC Twente (1-0) voor veel irritatie en keurde een doelpunt van de Tukkers af.

Na afloop hielden de spelers en Joseph Oosting zich erg in over de arbitrage. "Ik denk dat Oosting in de acteurmodus zat. Hij was heel mild. Ik vroeg hem na afloop: zeg nou gewoon even wat je voelt en wat je denkt. Maar er kwam niet echt een eerlijk antwoord", vertelt Van Wissing in de Oosttribune.

Volgens Van Wissing hadden ze juist keihard moeten zijn voor Kooij. "Als je dit blijft zeggen, houd je dat vreselijke pedante gedrag in stand. Af en toe ongemanierd zijn en je ongenoegen uiten tegen dit soort dingen is heel goed", meent de verslaggever. "Weet je wat het probleem is? Bruns geeft gewoon zijn fout toe in de slotfase, maar Kooij loopt weg alsof hij alles onder controle heeft. Dat is vreselijk."

Jan van Staa is ook goed klaar met de scheidsrechter. "Hij heeft het niveau niet voor deze wedstrijden", aldus de oud-trainer, die ook vindt dat FC Twente hun onvrede meer had moeten laten zien. "Wat ik mis is dat je niet met zijn allen die Kooij ondersteboven loopt. Dat is de volgende fase die je moet leren, ook internationaal. Je hoeft het toch niet overal mee eens te zijn? Dit is een glaszuiver doelpunt. Dan moet je reageren als club."

Lees meer:
0 reacties