FC Twente trekt Ltaief aan: "Ze hopen dat Sadílek verkocht wordt"

FC Twente kondigde vrijdag de komst van Sayf Ltaief aan. In De Oosttribune weet Tijmen van Wissing te melden hoe Arnold Bruggink en co de aanvaller, die overkomt van FC Basel, op het spoor kwamen.

"Schuiteman (Bernard, red.) heeft de Alpenlanden een beetje in beeld. Toen is Bruggink zelf nog met Streuer gaan kijken. Zo'n speler wordt ook aangeboden. Volgens mij hebben ze hem vier keer live daar aan het werk gezien, zei Bruggink", vertelt Van Wissing. "Uiteindelijk hebben ze hem allemaal beoordeeld, op WyScout komt dat tegenwoordig allemaal binnen. Zodoende hebben ze deze jongen op de radar gekregen. Het is een rechtspoot aan de linkerkant."

Jan van Staa weet dat er tegenwoordig veel namen via WyScout binnen komen. "Dan ga je filteren. Dan zeg je van 'nou, waar moet een speler aan voldoen die op de flank speelt'. Dan komen er een aantal namen en in de eindfase ga je met de belangrijke mensen kijken. Wat zoeken ze nou? Snelheid, individuele kwaliteiten. Alleen, het niveau... Het is een verrassende naam in één keer", is hij van mening.

Bruggink is volgens Van Wissing altijd goed in het temperen van de verwachtingen rondom nieuwe spelers. "Ik vind Bruggink altijd heel erg realistisch, gereserveerd, in de verwachtingen van nieuwe spelers. Boadu kwam, toen zeiden ze: 'laten we nou niet te hoog van de toren blazen, die is er pas na de eerste interlandbreak'. Uiteindelijk heeft hij niet heel veel gespeeld, maar die is er altijd wel om het verwachtingspatroon te temperen."

"Hij zei over deze speler dat die er wel vanaf het begin van het nieuwe seizoen moet staan. Hij is de vervanger van Vlap op linksbuiten en dan gaat Vlap denk ik naar het middenveld", voorspelt Van Wissing. "Dan hopen ze dat Sadílek verkocht wordt. Want Sadílek gaat een goed EK spelen. Je hebt Steijn ook nog, maar ik denk dat ze Vlap nog meer op de 8-positie willen gaan zien dan op de 10, want Vlap scoort niet."

Lees meer:
0 reacties