FC Twente troeft Ajax en PSV af: "Heel erg aan moeten trekken"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © Orange Pictures

Benjamin Nagel tekende onlangs een profcontract bij FC Twente. De verbintenis van de pas vijftienjarige middenvelder gaat komende zomer in. Dat hij op jonge leeftijd al een contract tekent, schept verwachtingen.

Clubwatcher Leon ten Voorde wil echter op de rem trappen. "Die jongen is vijftien...", reageert de journalist bij De Ballen Verstand. Toch heeft Nagel geïnteresseerde clubs als Ajax, PSV, Feyenoord en Club Brugge afgewezen voor een langer verblijf bij FC Twente. Dat is volgens Ten Voorde een goede zaak.

"Dit is een signaal dat ze er bij FC Twente en de Academie alles aan gedaan hebben om hem binnenboord te houden", geeft hij aan. "Daar hebben ze ook echt alles voor moeten doen. Het ging echt niet makkelijk. Hij had bijvoorbeeld speciale sessies met Wout Brama en kreeg speciale programma's. Hij heeft ook al een keer met het eerste elftal mogen meetrainen als jongen van veertien. Wanneer komt dat voor?", aldus Ten Voorde.

"Ze hebben er dus wel heel erg aan moeten trekken", vervolgt de journalist. "Ze dachten maanden geleden eigenlijk al dat ze rond waren. Ik heb toen ook een groot verhaal gehad met mensen van FC Twente en de Academie hoe blij ze ermee waren dat het eindelijk gelukt was om een speler uit de handen van al die grote clubs te houden. Er zijn de laatste jaren toch wel wat talentjes uit de regio vertrokken naar PSV, Feyenoord en Ajax."

Nagel is aanvoerder van Oranje onder 16. "Dan ben je wel gewild als speler van FC Twente", beseft Ten Voorde. "Een club als PSV scout alleen maar bij interlands. Die roemen hun eigen opleiding, maar halen allemaal jongens van buitenaf op jonge leeftijd. Het is voor clubs als Twente heel lastig om zulke spelers te behouden en dat is nu gelukt." Als speler wil Ten Voorde nog geen oordeel vellen.

Nederland - Verenigde Staten

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de finales! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen de Verenigde Staten. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van de VS! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/01
FC Twente
20:00
FC Emmen
za
14/01
Ajax
21:00
FC Twente
zo
22/01
FC Twente
14:30
FC Utrecht
wo
25/01
Vitesse
18:45
FC Twente
zo
29/01
FC Twente
12:15
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
Bekijk de hele stand