FC Twente 'trots' na verlies bij PSV: "Dat is de taal van de loser"

Robin Pröpper en Michel Vlap
Robin Pröpper en Michel Vlap Foto: © BSR Agency

FC Twente verloor vorige week zondag met 1-0 op bezoek bij koploper PSV. De Tukkers leken een punt binnen te slepen, maar in de absolute slotminuten van de extra tijd ging het alsnog mis. Clubwatcher Leon ten Voorde hoorde vervolgens een lichte vorm van 'trots' bij FC Twente, ondanks het verlies.

"Zullen we in de nietsontziende wereld van de topsport eens stoppen met dat ene excuuswoordje?", schrijft Ten Voorde stellig in Tubantia. "Iedereen zit me daar toch een beetje trots te wezen. ‘Trots’ is de taal van de loser: leuk gespeeld, maar verloren. Die zoetigheid kunnen we in het jaar van het EK en de Olympische Spelen niet gebruiken."

Ten Voorde gaat verder en legt het begrip 'trots' uit: "Trots betekent letterlijk, ik citeer: een groot gevoel van eigenwaarde tot uitdrukking komend in de behoefte niet toe te geven, of zich niet ondergeschikt te maken. Simpel gezegd houdt dat in, dat je niet wilt toegeven dat je ondergeschikt bent. Dodelijker kun je iets niet formuleren in topsport."

Ook bij FC Twente waren ze afgelopen weekend 'trots', ondanks de nipte nederlaag tegen PSV. "In menig Twentse huiskamer hadden ze zondagavond net de afstandsbediening naar het scherm gegooid, toen ze bij FC Twente voorzichtig opmerkten dat ze best trots waren dat ze PSV 96 minuten lang in bedwang hadden weten te houden. Als je dat hoort (zonder de uitslag en de naam van de scheids te kennen) weet je al dat ze met lege handen staan", aldus Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties