FC Twente vanaf komend seizoen met ster op borst? "Over nadenken"

De speelsters van FC Twente
De speelsters van FC Twente Foto: © BSR Agency

Na tien kampioenschappen mogen clubs een ster op het shirt dragen. Een statussymbool, zover is wel duidelijk. FC Twente kan komende zaterdag ook zo'n ster verdienen.

Ajax Vrouwen speelt met drie sterren boven het logo, PSV Vrouwen heeft twee sterren op het shirt staan. Ook Feyenoord Vrouwen speelt met een ster. Die sterren verdienden de clubs echter in het mannenvoetbal, aangezien geen van die clubs in het vrouwenvoetbal al tien kampioenschappen heeft behaald. Alles is dus op één grote hoop gegooid.

Met die logica kan FC Twente komende zaterdag ook een ster verdienen. De vrouwentak van de club uit Enschede kan in De Grolsch Veste de negende landstitel in de clubhistorie pakken. Als je daar die ene titel van de mannen in 2010 bij optelt, heb je een ster te pakken. 

"Er bestaat niet zoiets als een ‘beleid op het voeren van sterren'", vertelt KNVB-woordvoerder Martine Braam aan Tubantia. "Het is meer een gebruik wat op clubniveau is ontstaan bij tien landstitels. In het geval van FC Twente mogen ze daarom zelf beslissen hoe ze hiermee omgaan wanneer FC Twente de mijlpaal van tien landstitels aantikt."

De suggestie van de Twentse krant zorgt voor een lach bij de Tukkers. "We gaan hier eens rustig over nadenken", aldus woordvoerder Richard Peters.

Lees meer:
0 reacties