Samenvatting: FC Twente lijdt dure nederlaag tegen Fortuna Sittard

Het is FC Twente niet gelukt om in eigen huis te winnen van Fortuna Sittard. Dankzij de nederlaag kan AZ dit weekend met FC Twente op gelijke hoogte komen. Feyenoord kan definitief de derde plek claimen.

De eerste helft opende met een verrassend doelpunt voor de bezoekers uit het diepe zuiden. Zian Flemming maakte uiteindelijk de 0-1 voor Fortuna Sittard. Ricky van Wolfswinkel zette met een mooie schuiver zijn ploeg op gelijke hoogte. Vanuit een vrije trap was het echter weer Flemming die Fortuna op voorsprong zette.

De tweede helft stond bol van de opstootjes en spelvertragingen. De Tukkers deden er alles aan om naar voren te stoten, wat uitmondde in grote kansen voor onder meer Vaclav Cerny en Dimitris Limnios. In de acht minuten extra blessuretijd wisten de Tukkers echter ook niet te scoren waardoor Fortuna wist te winnen.

FC Twente - Fortuna Sittard 1-2 (1-2)
25' 0-1 Flemming
37' 1-1 Van Wolfswinkel
42' 1-2 Flemming

Opstelling FC Twente: Unnerstall; Brenet, Pröpper, Pleguezuelo, Smal; Bosch (68' Ugalde), Zerrouki, Vlap; Cerny (75' Misidjan), Van Wolfswinkel, Limnios.

Opstelling Fortuna Sittard: Van Osch; Pinto, Angha, Samaris, Cox (75' Ferati); Noslin (46' Semedo), Duarte, Flemming, Tekie; Seuntjens en Gladon (75' Benschop).

Ricky van Wolfswinkel wordt besprongen door Virgil Misidjan

FC Twente wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

FC Twente speelt woensdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 30 keer je inzet voor een overwinning van FC Twente. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties