Samenvatting: FC Twente verliest door late goal op bezoek bij PSV

FC Twente is er niet in geslaagd om PSV de eerste nederlaag van het seizoen toe te dienen. In Eindhoven eindigde het treffen tussen de Brabanders en de Tukkers in een 1-0 zege voor de thuisploeg.

PSV kwam sterker uit de startblokken dan FC Twente. In de openingsfase van de wedstrijd in het Philips Stadion zetten de Eindhovenaren aan en na een aanval over de linkerflank raakte Luuk de Jong de paal. Het zou echter het enige wapenfeit in de gehele eerste helft zijn, want na drie teleurstellende kwartieren voetballen werd er met 0-0 gerust.

Na rust was het FC Twente dat het eerste gevaar stichtte. Myron Boadu leek de Tukkers ook op een 1-0 voorsprong te zetten, maar zijn doelpunt werd om onbegrijpelijke redenen afgekeurd. Na de treffer kreeg PSV een paar kansen, waarop Lars Unnerstall een geweldige redding verrichtte op een kopbal van De Jong.

Het spel bleef slordig van beide kanten en ook de ruimtes werden groter voor beide ploegen. Luuk de Jong leek PSV nog even op voorsprong te zetten vlak voor tijd, maar ook zijn treffer werd afgekeurd: de spits stond buitenspel. FC Twente kreeg in blessuretijd de opgelegde kans voor de overwinning, maar Van Bergen stuitte op Walter Benítez. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar PSV ging alsnog met de overwinning aan de haal. Lozano miste de bal, waarna Ricardo Pepí alsnog de wedstrijd besliste.

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet, Bruns, Pröpper, Smal, Sadílek, Kjolo, Vlap (72. Regeer), Rots (85. Van Bergen), Van Wolfswinkel, Boadu (58. Steijn)

De 0-1 van FC Twente bij PSV wordt afgekeurd
VIDEO | FC Twente wordt doelpunt door de neus geboord tegen PSV Lees ook
Lees meer:
0 reacties