Samenvatting: FC Twente verliest van Bochum; Boadu mist reuzekans

In de week van de interlandwedstrijden speelde FC Twente woensdagmiddag een oefenwedstrijd tegen VfL Bochum. Het treffen met de Bundesliga-club eindigde op het Trainingscentrum in Hengelo in een 0-2 zege voor de bezoekers.

Na een minuut spelen kreeg Myron Boadu direct een grote kans op de openingstreffer, maar in een een-op-een situatie met de keeper van de Duitsers miste de spits. Enkele minuten later kwam het eerste gevaar van Bochum dat na elf minuten scoorde: Maximillian Wittek, voormalig-speler van Vitesse scoorde met een volley de eerste goal van de wedstrijd. Van Bergen en Salah-Eddine kwamen nog in gevaarlijke situaties maar de ploegen gingen rusten met een 0-1 stand.

Direct na rust was Sem Steijn degene die de Tukkers bijna direct naast VfL Bochum zette, maar zijn inzet werd gekeerd na een heerlijke actie van Anass Salah-Eddine en een goede pass van Boadu. In het verloop van de tweede helft ging het over en weer. De Tukkers moesten echter nog een keer bezwijken voor de Duitsers vlak voor tijd. Felix Passlack maakte de 0-2 nadat de scheidsrechter een overtreding op Gijs Besselink over het hoofd zag. Bochum staat momenteel vijftiende in de Duitse Bundesliga.

Opstelling FC Twente: Tyton; Brenet (63' Kuster), Kjølø (63' Nijstad), Van Hoorenbeeck, Salah-Eddine (75' Sybrandy); Besselink, Eiting, Steijn; Van Bergen, Boadu (75' Vennegoor of Hesselink) en Ünüvar (63' Daan Rots).

Opstelling VfL Bochum: Luthe (46' Rölleke), Gamboa, Loosli, Römling, Soares, Passlack, Förster (71' Losilla), Daschner (71' Lenz), Wittek, Paciencia (71' Koerdt), Hofmann (71' Mahmoud).

Lees meer:
0 reacties