FC Twente verlost van uitsyndroom? "Valt dit seizoen echt mee"

FC Twente viert zege bij Excelsior
FC Twente viert zege bij Excelsior Foto: © BSR Agency

FC Twente won zaterdagavond met 0-3 bij Excelsior. Na afloop vertelde Daan Rots dat de spelers enorm gebrand waren op een resultaat door uitspraken van Marinus Dijkhuizen voorafgaand aan het duel.

De oefenmeester van Excelsior stelde dat FC Twente in uitwedstrijden goed te kloppen is. "Spelers gaan daar toch over praten met elkaar, dat is een beetje psychologie van de koude grond. Blijkbaar doet dat toch iets met een groep", merkt Leon ten Voorde op in de AD Voetbalpodcast. "Oosting heeft het niet gebruikt, maar spelers horen en lezen alles en dan gaat dat in de bus wel rond."

De notie dat FC Twente in uitwedstrijden niet goed is, klopt volgens Ten Voorde ook niet helemaal meer dit seizoen. "Ze hebben al vijf uitwedstrijden gewonnen, net zoveel als vorig seizoen. Alleen Feyenoord en PSV hebben meer uitwedstrijden gewonnen", vertelt de clubwatcher. "Dat uitsyndroom kleeft aan die ploeg, maar dat komt door vorig seizoen toen ze maandenlang niet wonnen uit. Dit seizoen valt dat echt wel mee."

Lees meer:
0 reacties