Samenvatting: FC Twente verslaat Almere City en gaat Europa in

FC Twente heeft extreem goede zaken gedaan in de Eredivisie. Dankzij een overwinning op Almere City, dat met 3-1 verslagen werd, hebben de Tukkers officieel de vierde plaats in de Eredivisie binnen. Met nog vier wedstrijden op de kalender is de voorsprong van FC Twente op AZ acht punten. AZ heeft wel nog een wedstrijd tegoed.

De eerste kans van FC Twente valt in de tiende minuut na een afstandsschot van Sem Steijn. Daaruit volgt een corner. Via een gewiekste variant komt de bal terecht bij Mathias Kjølø, die vrijgelaten wordt. Hij schiet vanaf afstand raak en maakt daarmee zijn eerste namens FC Twente. 1-0. De rest van de eerste helft gebeurt er weinig noemenswaardigs.

FC Twente begint met meer felheid en agressie aan de tweede helft. Vrijwel direct resulteert dat in de 2-0 van Sem Steijn. Deze wordt aanvankelijk afgekeurd nadat de grensrechter constateerde dat het buitenspel was, maar de VAR corrigeert dit gegeven.

De Tukkers blijven vervolgens goed spelen en lijken verlost te zijn van de nodige druk. Sadílek schiet vanaf afstand bijna raak, terwijl Ricky van Wolfswinkel daarna ook dichtbij de 3-0 is. Uit het niets vindt Almere City echter de aansluitingstreffer. Kornelius Hansen schiet op schitterende wijze binnen.

FC Twente vindt uiteindelijk haar goede flow weer terug. Daan Rots vindt na een pass van de ingevallen Younes Taha een open weg naar het doel. Oog in oog met Nordin Bakker faalt de aanvaller niet. Daarna spelen de Tukkers rustig de wedstrijd uit.

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Regeer (82' Sampsted), Hilgers, Pröpper, Smal, Sadilek, Kjølø (87' Besselink), Steijn (82' Taha), Vlap (63' Van Bergen), Van Wolfswinkel, D. Rots (87' Eiting).


Opstelling Almere City FC: Bakker, Floranus, Jacobs (66' Van la Parra), Van Bruggen, Robinet, Koopmeiners (87' Barbet), Cathline, Akujobi, Corryn (66' Hansen), Resink (77' Pena), Ritmeester van de Kamp (77' Mattoir).

Lees meer:
0 reacties