Samenvatting: FC Twente boekt zege op bezoek bij PEC Zwolle (1-2)

FC Twente heeft op zondagmiddag in haar allerlaatste wedstrijd van het seizoen met 1-2 gewonnen van PEC Zwolle. Daarmee zijn de Tukkers officieel derde en gaan zij de voorronde van de Champions League in.

FC Twente toonde in de eerste helft dat het kwalitatief de betere ploeg was ten opzichte van PEC Zwolle. De Tukkers kregen dan ook een aantal grote kansen. Sem Steijn kreeg de grootste en zag zijn inzet gekeerd worden door de paal.

De tweede helft stonden de Tukkers onder grote druk, waar zij wisten dat AZ met 3-0 voor stond tegen FC Utrecht. Daan Rots brak na prachtig samenspel tussen Steijn en de ingevallen Ünüvar redding. Hij maakte de openingstreffer van het duel. Garcia Mac Nulty scoorde een paar minuten later vanuit een vrije trap echter alweer de gelijkmaker waardoor de Tukkers opnieuw op jacht moesten.

De Tukkers blijven de sterkere partij en tien minuten voor tijd krijgt de ploeg van Joseph Oosting loon na werken. FC Twente krijgt een penalty. Ricky van Wolfswinkel mag op het belangrijke moment aanleggen en faalt niet vanaf 11 meter. Daarna werd er niet meer gescoord, waardoor de buit binnen is voor FC Twente.

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Van Polen, Kersten, El Azzouzi, Namli (84' Van der Water), Thy, Van den Berg, Lam, Mac-Nulty (77' Van der Haar), Velanas (84' Vellios), Krastev.

Opstelling FC Twente: Tyton, Regeer, Hilgers (71' Bruns), Pröpper, Smal (88' Salah-Eddine), Sadilek, Kjølø (58' Vlap), Steijn (88' Van Hoorenbeeck), Van Bergen (45+3’ Ünüvar), Van Wolfswinkel (88' Boadu), Rots.

Lees meer:
0 reacties