Samenvatting: FC Twente verslaat Vitesse, Wout Brama trefzeker

FC Twente heeft woensdagmiddag een vriendschappelijke wedstrijd tegen Vitesse gespeeld. In het besloten oefenduel in Hengelo zegevierden de Tukkers met 1-0.

Wout Brama was de opvallende doelpuntenmaker aan Twentse zijde en scoorde op fraaie wijze. Mees Hilgers maakte zijn rentree in de ploeg van trainer Ron Jans. De verdediger is al een aantal weken uitgeschakeld door een liesblessure en kwam ruim een half uur in actie. Mogelijk behoort hij volgende week bij de uitwedstrijd tegen FC Emmen weer tot de wedstrijdselectie.

Wout Brama viert zijn doelpunt tegen Vitesse
Wout Brama viert zijn doelpunt tegen Vitesse Foto: © Pro Shots

Brama, die een helft in actie kwam, scoorde in de eerste helft. Sem Steijn schoot vanuit een vrije trap nog op de lat. FC Twente kwam met veel reservespelers in actie tegen Vitesse, dat eveneens met de tweede garnituur speelde. Robin Pröpper en Joshua Brenet bleven de gehele wedstrijd op de bank. Ricky van Wolfswinkel en Lars Unnerstall zaten helemaal niet bij de selectie.

Opstelling FC Twente: El Maach; Sampsted, Hilgers (32' Pleguezuelo), Mesbahi, Salah-Eddine (80' Smal); Brama (46' Sadilek), Kjølø, Steijn (63' Vlap); Rots, Ugalde (63' Misidjan) en Cleonise (74' Cerny).

Opstelling Vitesse: Houwen; Yapi (74' Van Zwam), Oroz, Hájek (74' Altena), Dijks; Domgjoni (74' Koller), Cornelisse (74; Symons), Vidović; Jonathans, Bialek, De Regt (81' Boersma).