FC Twente/Heracles presenteert trainers: "Voelt als thuiskomen"

Niek Loohuis als speler van SC Veendam
Niek Loohuis als speler van SC Veendam Foto: © Pro Shots

FC Twente heeft zich voor aankomend seizoen versterkt met twee nieuwe stafleden voor de jeugdacademie welke het samen heeft met Heracles Almelo. Niek Loohuis krijgt de leiding over de Onder 19, een nieuwe lichting binnen de academie. Matthijs van de Beld wordt verantwoordelijk voor de Onder 13. Dat valt te lezen op de website van FC Twente/Heracles.

De club meldt: "Vanaf het seizoen 2024/’25 beschikt de FC Twente/Heracles Academie niet meer over een Onder 18-selectie. Om ontwikkeling te stimuleren en het voetbal competitiever te maken, volgt de Academie de richtlijn van de KNVB om de stap naar de Onder 21 kleiner te maken. Dit houdt in dat er vanaf aankomend seizoen een Onder 17- en Onder 19-selectie worden toegevoegd. In de praktijk betekent dit dat de FC Twente/Heracles Academie na de zomer over acht teams beschikt, in plaats van de huidige zeven teams."

Over Niek Loohuis schrijven ze de volgende woorden en blikken hierin terug op zijn carrière. " De 37-jarige Loohuis doorliep als jeugdspeler zelf vroeger de jeugdopleiding van FC Twente. Tijdens zijn profcarrière kwam hij jarenlang uit voor BV Veendam en sc Heerenveen. In 2012 hing de geboren Lossenaar zijn professionele voetbalschoenen aan de wilgen en koos hij ervoor om nog drie seizoenen voor Quick’20 te spelen."

Loohuis: “Doordat ik hier als jeugdspeler en -trainer al verschillende jaren heb rondgelopen, heb ik de band met de Academie altijd behouden. Toen ik onlangs werd benaderd om weer naar de FC Twente/Heracles Academie terug te keren, begon het steeds meer aan mij te trekken om hierheen te gaan. Nu ik hier zit, voelt het ook echt weer als thuiskomen.”

Lees meer:
0 reacties