FC Twente-voorhoede krijgt kritiek: "Het zou eigenlijk beter moeten"

FC Twente won de laatste twee thuiswedstrijden in de Eredivisie met 1-0. Tegen Vitesse was Sem Steijn de doelpuntenmaker, tegen SC Heerenveen was dat Michel Vlap. Analist René Wagelaar vindt dat de aanval van de Tukkers te weinig doelpunten maakt, en ziet dat FC Twente steeds goed wegkwam in eigen huis.

"Tegen Vitesse ging het net goed, met een buitenspeldoelpunt van de Arnhemmers op tien centimeter", zegt Wagelaar bij VoetbalTijd. "SC Heerenveen had een aantal geweldige kansen. Dat had zomaar 1-1 kunnen worden. Ze scoren ook niet bij FC Twente. Ook Manfred Ugalde is op de één of andere manier niet in vorm. Er staan er drie voorin bij FC Twente, waarvan we zeggen: het zou eigenlijk beter moeten."

Tafelgast Eddy van der Ley wil een lans breken voor Manfred Ugalde. "Ugalde brengt heel veel energie en die sloopt verdedigers. Je hebt de afgelopen weken gezien: als Ricky van Wolfswinkel er in komt, die scoort dan wel. Die kan profiteren van het sloopwerk van Ugalde. Ugalde valt nu even tegen, maar die heeft echt wel de potentie. Dat gaat wel weer komen, daar ben ik van overtuigd", aldus Van der Ley.

Lees meer:
0 reacties