FC Twente Vrouwen boekt nipte overwinning: "Stonden ons mannetje"

Joran Pot
Joran Pot Foto: © Pro Shots

FC Twente Vrouwen heeft zaterdag een nipte overwinning op ADO Den Haag Vrouwen geboekt. Marit Auée kroonde zich met een goal na twaalf minuten tot matchwinner.

Het zijn belangrijke drie punten, zo weet ook FC Twente Vrouwen-trainer Joran Pot. "En het is een mooie stap richting de laatste drie wedstrijden van het seizoen. We begonnen goed aan de wedstrijd waardoor we tot veel kansen kwamen", begint hij zijn analyse op de clubwebsite.

Pot vervolgt: "Helaas gingen de grote mogelijkheden er niet in, maar uiteindelijk maken we via een mooie standaardsituatie de 1-0. We domineerden de eerste helft en hadden het spel onder controle, we lieten de bal gaan waardoor we de tegenstander lieten lopen."

"Maar dan moet je jezelf belonen door de 2-0 te maken, dat bleef helaas uit", zag de trainer. "In de tweede helft kwamen we niet lekker in ons spel en hadden we niet de rust om het verzorgde positiespel van de eerste helft te spelen. Uiteindelijk resulteerde dat niet in grote kansen voor de tegenstander, dus verdedigend deden we het goed en zaten we goed in de duels."

"Doordat we niet de kansen afmaakten in de eerste helft, kwamen we op het eind in een hectische fase met veel duels en meer verdedigen. Desondanks stonden we ons mannetje en hebben we de overwinning over de streep getrokken. Hiermee hebben we een hele goede stap richting ons einddoel gezet", aldus Pot, doelend op de landstitel.

Lees meer:
0 reacties