FC Twente Vrouwen boekt vijftiende overwinning in Eredivisie

FC Twente juicht na een treffer
FC Twente juicht na een treffer Foto: © BSR Agency

FC Twente Vrouwen heeft zaterdag de vijftiende overwinning in de Azerion Vrouwen Eredivisie geboekt. Op bezoek bij PEC Zwolle Vrouwen zegevierde de ploeg uit Enschede met 0-4.

Op het terrein van VV Berkum begonnen beide ploegen rommelig, maar de eerste echte kans was voor PEC Zwolle Vrouwen. Zoë Zuidberg haalde uit. Daniëlle de Jong kon makkelijk redding brengen. Diezelfde De Jong moest drie minuten later wederom in actie komen, ditmaal bij een poging van Sterre Kroezen.

In minuut 21 kwam FC Twente Vrouwen op voorsprong. Taylor Ziemer kon alleen op Inge Tijink af en zette de 0-2 op het scorebord. Vervolgens kreeg Ella Peddemors twee mogelijkheden, waarvan de tweede het grootste was. De middenveldster schoot voor een leeg doel over. Na iets meer dan een halfuur spelen leek Sophie van Vugt de 1-1 te maken. Haar bal werd echter op de lijn gekeerd.

PEC Zwolle Vrouwen kreeg daarna nog meer kansen, maar het was FC Twente Vrouwen dat uiteindelijk met ruime cijfers won. Liz Rijsbergen tikte simpel binnen in de 68e minuut. Een vrije trap van Marisa Olislagers vloog zo'n tien minuten voor het laatste fluitsignaal binnen, waarna het slotakkoord in de blessuretijd viel. Invalster Suus Verdaasdonk zorgde voor de 0-4.

Scoreverloop:
21' 0-1
Taylor Ziemer
68' 0-2 Liz Rijsbergen
83' 0-3 Marisa Olislagers
90+' 0-4 Suus Verdaasdonk

Lees meer:
0 reacties