FC Twente Vrouwen doet vaak zaken met ADO: "Ook een beetje toeval"

Liz Rijsbergen
Liz Rijsbergen Foto: © Orange Pictures

FC Twente Vrouwen deed de afgelopen jaren vaak zaken met ADO Den Haag Vrouwen. Zo maakten in het verleden onder meer Lineth Beerensteyn en Renate Jansen de overstap van de Hofstad naar Enschede. Momenteel zitten er zes speelsters in de selectie van FC Twente Vrouwen met een verleden bij ADO Vrouwen.

"Nou, het is ook wel een beetje toeval", geeft Rene Roord, technisch manager bij de Tukkers, aan in het Algemeen Dagblad. "Het is niet zo dat we alleen op ADO letten, we hebben ook speelsters van andere clubs. Maar het zegt in elk geval dat er veel talent in Den Haag rondloopt. Veel speelsters van wie wij denken dat ze zich bij ons verder kunnen ontwikkelen."

Lysanne van der Wal, die een verleden heeft bij FC Twente Vrouwen en nu voor ADO Den Haag Vrouwen speelt, merkt dat de club uit Enschede zorgvuldig te werk gaat: "Ze kijken voor nieuwe speelsters ook naar hoe ze een combinatie vormen met de voetbalsters die ze al hebben. Daarom passen ze zich daar zo goed aan", weet de middenveldster.

Roord geeft aan dat FC Twente Vrouwen zorgvuldig kijkt wanneer zij een speelster van de residentieclub overkomt. "Velen wonen nog thuis en het is toch de andere kant van het land. We houden vooraf rekening met hun wensen. Daardoor gaat het eigenlijk altijd wel goed", aldus de technisch manager. Liz Rijsbergen maakte deze zomer de overstap van ADO Vrouwen naar FC Twente Vrouwen. "Het was wel een stap van thuis wonen naar op mezelf en dan ook nog eens in een nieuwe omgeving. Maar ik ben bij de club supergoed opgevangen, zodat de aanpassing vrij snel ging", zegt de aanvalster.

Lees meer:
0 reacties