FC Twente Vrouwen gaat verhuizen: "Huursom is exorbitant hoog"

Maud Roetgering op sportcampus Het Diekman
Maud Roetgering op sportcampus Het Diekman Foto: © Pro Shots

FC Twente speelt komend seizoen de thuiswedstrijden op het complex van Sparta Enschede. Op Sportcampus Diekman is geen plek meer, omdat daar vanuit de gemeente Enschede een clustering van voetbalverenigingen plaats gaat vinden.

De Tukkers zullen enkele wedstrijden afwerken in De Grolsch Veste, zoals ook afgelopen seizoen is gedaan. "De eerste selectie van FC Twente gaat komend seizoen trainen op het complex van c.v.v. Sparta Enschede en speelt daar ook haar wedstrijden. We zijn blij dat Sparta ons die ruimte biedt", schrijft algemeen directeur Paul van der Kraan in zijn nieuwsbrief.

FC Twente hoopt over een tijd een geheel nieuw topsportcomplex te gaan bouwen op de plek van Het Diekman. De gesprekken over de financiering daarvan lopen nog. De club uit Enschede wilde het beloftenteam het O16-team onder gaan brengen bij HVV Hengelo. Er was daarover ook al een akkoord bereikt.

"Maar met de gemeente Hengelo, de eigenaar van de velden, hebben we geen akkoord kunnen bereiken. De huursom is exorbitant hoog zodat we op zoek moeten naar een nieuwe locatie. Dat is erg jammer. We hopen zo snel mogelijk invulling te kunnen vinden voor deze twee teams", aldus Van der Kraan.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand