FC Twente Vrouwen gehuldigd: "Dit is een schitterend afscheid"

FC Twente Vrouwen is dinsdag gehuldigd op het stadhuis van Enschede. Dit gebeurde op uitnodiging van het gemeentebestuur van de stad, nadat de ploeg vorige week voor de negende keer in de clubhistorie de landstitel veroverde.

"Het is ontzettend betekenisvol voor het vrouwenvoetbal. Het is voor de jonge meiden van de stad een inspiratie, zodat we daar naar de toekomst toe ook weer de vruchten van plukken", reageert loco-burgemeester Niels van den Berg bij 1Twente Enschede op de huldiging.

Hij is enthousiast: "Het is prachtig om dat hier bij het stadhuis te doen en dat het ook de nodige aandacht krijgt, wat het ook verdient. Onze heren zijn super belangrijk, ontzettend gaaf. Maar ook deze damesploeg heeft een prestatie van formaat neergezet. Dat is hartstikke mooi, dat je dat hier in de binnenstad kunt vieren."

Captain Renate Jansen heeft genoten van de huldiging. "We hebben in De Grolsch Veste een groot feest gehad. Die dagen daarna feest je nog even door. Dit is een schitterend afscheid. Als je ziet hoeveel mensen hierop af komen, wat er georganiseerd wordt voor ons, dat is echt heel mooi."

Ook Kim Everaerts is enthousiast. "We wisten niet zo goed wat we moesten verwachten, wat de opkomst zou zijn. Maar als je dit zo ziet, hartstikke mooi, super leuk!"

Lees meer:
0 reacties