FC Twente Vrouwen houdt kans op dubbel na zege op Fortuna Sittard

FC Twente juicht na een goal tegen Fortuna Sittard
FC Twente juicht na een goal tegen Fortuna Sittard Foto: © BSR Agency

FC Twente Vrouwen maakt nog altijd kans op de dubbel. De landskampioen plaatste zich woensdagavond voor de finale van de Eredivisie Cup, door met 3-0 te winnen van Fortuna Sittard Vrouwen.

Op eigen veld leken de Tukkers totaal geen last te hebben van een kater na het kampioensfeestje. De ploeg van trainer Joran Pot kwam al na vier minuten op voorsprong. Captain Renate Jansen tikte binnen en was zo voor het eerst in lange tijd weer trefzeker namens FC Twente Vrouwen. Op slag van rust viel de 2-0 voor FC Twente Vrouwen.

Kayleigh van Dooren verdubbelde de marge. Tien minuten in de tweede helft pikte ook Marit Auée haar doelpunt mee. Daardoor eindigde het duel in 3-0 en gaat FC Twente Vrouwen naar de finale van de Eredivisie Cup. Daarin neemt het het op tegen PSV Vrouwen, dat woensdag na een verlenging won van Ajax Vrouwen.

Scoreverloop:
4' 1-0 Renate Jansen
41' 2-0 Kayleigh van Dooren
56' 3-0 Marit Auée

Opstelling FC Twente Vrouwen: Doege, Everaerts, Carleer, Auée, Olislagers, Te Brake, Van Ginkel (80' Boshuizen), Van Dooren, Jansen (62' Dhont), Ravensbergen (80' Kroese), Vliek (62' Stolze).

Lees meer:
0 reacties