FC Twente Vrouwen in beker tegen Fortuna: "Zullen revanche willen"

Tessa Wullaert
Tessa Wullaert Foto: © Orange Pictures

Fortuna Sittard Vrouwen wist afgelopen weekend met 2-1 te winnen van FC Twente Vrouwen. Die zege was niet verwacht, geeft Tessa Wullaert aan in gesprek met Het Nieuwsblad.

"Maar we hebben er wel voor gewerkt", zei de spits, die de 1-1 scoorde. "We hadden een duidelijk plan en dat pakte de eerste 25 minuten goed uit, tot die rode kaart viel. We zijn dan hoger gaan spelen, maar dan scoorde Twente en moesten we echt komen. We hadden wel gehoopt op dit resultaat en we hadden ook gezegd: hoe langer een ploeg zonder nederlaag blijft, hoe sneller die gaat komen."

"Het was blijkbaar al geleden van september 2021 bij hen, dus ik ben super trots dat wij dan de ploeg zijn die het doen. Twente is echt een topploeg, die al jarenlang samenspeelt, en wij nog maar pas", weet de Belgische Wullaert. "Dat blijf ik herhalen. Dit was een statement. Richting de andere ploegen en ook bij Fortuna, dat wij niet onderschat mogen worden en iets in ons mars hebben. Het was ook gewoon een verdiende overwinning" oordeelt ze.

Wullaert merkt dat ze goed in de gaten gehouden werd door de verdedigsters van FC Twente. "Ik sta vaak diep in de spits en daardoor vaak tegen twee verdedigers, wat niet altijd makkelijk is. Het is ook niet mijn ideale positie, met mijn rug naar doel, maar tot nu toe lukt dat aardig. Ik zit toch weer aan 12 goals en 10 assists. Ik begin ook mijn beste vorm te vinden, wat je al zag met de Red Flames in Engeland."

Fortuna Sittard staat derde in de Azerion Vrouwen Eredivisie: "Onze ambities was top vijf. De komende partij tegen ADO wordt heel belangrijk, dan kunnen we weer een kloof slaan. Voor de derde plaats zou ik nu tekenen, dat zou top zijn. De beker winnen? We moeten niks en kan alles. Het is op Twente hé (in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker, red.), dus ze zullen wel revanche willen. Maar we zien we, we gaan sowieso ons best doen", aldus Wullaert.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand