FC Twente Vrouwen in de beker: "Je kan geen slechte dag hebben"

Joran Pot langs de lijn bij FC Twente
Joran Pot langs de lijn bij FC Twente Foto: © BSR Agency

AZ Vrouwen en FC Twente Vrouwen staan vrijdagavond tegenover elkaar in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker. De ploeg uit Enschede hoopt de eerste stap te zetten richting prolongatie van de beker.

"Vorig jaar was het echt een beloning voor ons seizoen", blikt trainer Joran Pot terug op de clubwebsite. "We zullen uiteraard weer voor de winst gaan. De wedstrijden zijn wel wat anders dan in de competitie. Je kan geen slechte dag hebben, want dan ben je uit het toernooi", weet hij.

Kayleigh van Dooren, Jaimy Ravensbergen, Elena Dhont, Ella Peddemors en Danique van Ginkel bij FC Twente
FC Twente Vrouwen ziet speelster terugkeren: "Echte toevoeging" Lees ook

Pot vervolgt: "Winnen en je gaat een ronde verder, dat zorgt ook wel voor een andere beleving in de wedstrijden. Het doet wat met de dynamiek, vooral wanneer het spannend is in de eindfase", merkt de coach op. In de Azerion Vrouwen Eredivisie won FC Twente Vrouwen nipt van AZ Vrouwen: 2-1.

"AZ is een taaie tegenstander, ze weten altijd in de wedstrijd te blijven op het moment dat ze het lastig hebben. Je ziet echt dat ze met een proces bezig zijn, en dat ze zich aan het ontwikkelen zijn in hun manier van spelen", aldus Pot. De wedstrijd tussen AZ Vrouwen en FC Twente Vrouwen begint vrijdagavond om 19:30 uur.

Lees meer:
0 reacties