FC Twente Vrouwen in Europa: "Hadden liefst Sparta Praag gehad"

FC Twente juicht na een goal tegen Excelsior
FC Twente juicht na een goal tegen Excelsior Foto: © Orange Pictures

FC Twente Vrouwen neemt het woensdagavond in de tweede en laatste voorronde van de UEFA Women's Champions League. In Göteborg tegen BK Häcken willen de Tukkers de eerste stap zetten richting de groepsfase van het Europese toernooi.

FC Twente Vrouwen had het zwaarder kunnen treffen in de laatste play-off, zo erkent technisch manager Rene Roord. "Toen wij geen kampioen werden, dacht ik meteen: dat gaat een moeilijk verhaal worden", is hij eerlijk in gesprek met Tubantia. Uiteindelijk vlogen Arsenal en Juventus er in de eerste voorronde al uit, maar toch bleven er clubs als VfL Wolfsburg en Paris Saint-Germain over.

Die had FC Twente Vrouwen ook kunnen treffen, maar het werd het BK Häcken van Loes Geurts. "Het liefst hadden we Sparta Praag gehad, maar daarna kwam wel Häcken. Zo eerlijk moeten we zijn", zegt Roord. Toch blijft hij op zijn hoede voor de Zweedse tegenstander. "Het is kwalitatief geen Levante (de tegenstander van FC Twente Vrouwen in de finale van de eerste voorronde, red.), maar het team zit wel goed in elkaar. Ploegen van dit niveau treffen wij in de eredivisie niet."

"Het is een typische Zweedse ploeg, die fysiek in orde is. Ze hebben drie internationals, waarvan er eentje basisspeelster is. En we weten hoe goed Zweden is. We zullen twee keer een goede dag moeten hebben. Ik denk dat het fifty/fifty wordt", aldus Roord.

Lees meer:
0 reacties