FC Twente Vrouwen in Grolsch Veste: "Verdienen dit soort podia"

Komende zondag staat het duel om de allereerste Super Cup op het programma. In De Grolsch Veste gaan FC Twente Vrouwen en Ajax Vrouwen strijden om deze prijs.

Bij Joran Pot zit de focus al vol op die wedstrijd. "Als je kijkt naar de Super Cup, dat is onze eerste beste tegenstander bij een officiële wedstrijd. Het gaat gewoon om een prijs. De focus verleggen van wat er is geweest naar waar we naartoe gaan", doelt de oefenmeester van de Tukkers bij FC Twente TV op de teleurstelling van de uitschakeling in de UEFA Women's Champions League.

Pot kon de afgelopen week niet beschikken over zijn internationals. "We hebben een korte voorbereidingstijd op die Super Cup. In twee, drie dagen gaan we ze voorbereiden als team op die wedstrijd. Het zal een grote uitdaging zijn. We weten ook niet exact wat ze doen, aangezien ze een nieuwe staf hebben daar en wat nieuwe speelsters", zegt de trainer over tegenstander Ajax Vrouwen.

Hij is in ieder geval blij dat het duel in De Grolsch Veste plaatsvindt: "Ik denk dat de vrouwen dit soort podia ook verdienen. Als je kijkt naar wat ze presteren, hoe ze elke dag bezig zijn, dan vind ik dat ze dit soort podia verdienen", aldus Pot, die een mooie wedstrijd verwacht. "Tussen twee teams die aan elkaar gewaagd zijn."

"Mijn hoop is dat wij de sterkere zijn op het veld en dat wij onze eigen manier van spelen kunnen laten zien. Daar een prestatie neerzetten en dan staan wij met de cup aan het eind", besluit Pot.

Manfred Ugalde

FC Twente wint voor 50.00 (!) keer je inzet!

FC Twente speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van FC Twente. Schrijf je hier in en kies na de registratie voor de Odds Boost op FC Twente!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Twente -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
FC Groningen -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
FC Twente -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
RKC Waalwijk -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
Bekijk de hele stand