FC Twente Vrouwen krijgt drukke transferzomer: "Er gaan er veel weg"

De speelsters van FC Twente vieren feest met de schaal
De speelsters van FC Twente vieren feest met de schaal Foto: © Pro Shots

FC Twente Vrouwen kroonde zich zaterdag voor de negende keer in de clubhistorie tot kampioen van Nederland. De Tukkers zijn de terechte kampioen, zo vindt ook technisch manager Rene Roord.

"Vorig jaar werd het Ajax, dan hoef je nergens op terug te kijken. Degene die kampioen wordt, is terecht kampioen. Ik denk dat wij het hele seizoen ook wel tegenvallers hadden, zoals bijvoorbeeld in de Champions League tegen BK Häcken thuis", zegt Roord in gesprek met de NOS. "Maar we zijn blijven winnen."

De technische man van de club uit Enschede gaat verder: "We hebben het gewoon heel lang volgehouden, waardoor we eigenlijk drie weken terug al in deze luxesituatie zaten. Ik denk dat als je zoveel hebt gewonnen, je terecht kampioen bent."

Wat er komend jaar nog te wensen is? "We krijgen wel een andere selectie. Er gaan er veel weg", zo geeft Roord aan. "Er zijn er al heel veel bekend. Ik denk dat dat ook goed is, soms moeten speelsters ook gaan. Er gaan goede en ervaren speelsters weg. Maar een Caitlin Dijkstra bijvoorbeeld, die moet nu ook die stap maken. We hebben best wel veel teruggehaald. Ik wil zorgen voor nieuw elan en ook kwaliteit. Dan krijgen we echt weer een goed elftal."

Lees meer:
0 reacties