FC Twente Vrouwen ontsnapt in slotfase tegen PSV en pakt derde prijs

FC Twente juicht na de late goal van Lieske Carleer
FC Twente juicht na de late goal van Lieske Carleer Foto: © Pro Shots

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond de derde prijs van het seizoen gewonnen. In navolging van de Super Cup en het landskampioenschap schreven de Tukkers ook de Eredivisie Cup op naam.

Dat gebeurde in een spannende finale tegen PSV Vrouwen: 3-2. FC Twente Vrouwen was in eigen huis in de openingsfase de betere partij. Leonie Vliek kreeg direct een goede kans, maar schoot over. Na een kwartier spelen viel de 1-0. Na een goede voorzet van Marisa Olislagers tikte Jaimy Ravensbergen binnen.

Daarna golfde het spel wat op en neer en greep PSV Vrouwen het initiatief. Tot doelpunten leidde dat echter niet. Na de pauze duurde het lang voor er verandering kwam in de score. In de 70e minuut ging de bal op de stip na een overtreding van Wieke Kaptein. Vanaf elf meter maakte Joëlle Smits geen fout.

Niet viel later viel ook de 1-2. Na goed werk van Fleur Stoit werkte Nina Nijstad binnen. PSV Vrouwen leek zo op weg naar de tweede prijs in de clubhistorie, maar in de laatste minuten sloeg FC Twente Vrouwen toch toe. Ella Peddemors schoot in de 85e minuut de gelijkmaker binnen en in de blessuretijd sloeg Lieske Carleer toe: 3-2.

Daarmee pakt FC Twente Vrouwen dit seizoen ook de Eredivisie Cup. 

Scoreverloop:
15' 1-0 Jaimy Ravensbergen
71' 1-1 Joëlle Smits (p.)
74' 1-2 Nina Nijstad
86' 2-2 Ella Peddemors
90+' 3-2 Lieske Carleer

Opstelling FC Twente Vrouwen: Doege, Everaerts, Auée, Carleer, Olislagers, Van Ginkel (62’ Te Brake), Kaptein, Van Dooren, Jansen, Ravensbergen (62’ Dhont), Vliek (78' Peddemors)

Opstelling PSV Vrouwen: Alkemade, Bross, Buurman, Hendriks, Thrige, Nijstad, Ripa, Strik (88' Worm), Riley (73' Derks), Smits, Hulswit (64' Stoit)

Lees meer:
0 reacties