FC Twente Vrouwen-verdedigster beëindigt carrière: "Ik ben dankbaar"

Danique Kerkdijk bij FC Twente
Danique Kerkdijk bij FC Twente Foto: © BSR Agency

Danique Kerkdijk beëindigt aan het eind van dit seizoen haar voetbalcarrière. De 27-jarige verdedigster speelde twaalf seizoenen op het hoogste niveau, waarvan zeven voor FC Twente Vrouwen.

Met de club uit Enschede won ze meerdere prijzen: vier keer de landstitel, tweemaal de KNVB Beker, tweemaal de Super Cup en één keer de Eredivisie Cup. Daarnaast kwam Kerkdijk ook uit voor Bristol City en Brighton & Hove Albion. De verdedigster uit Olst speelde in totaal achttien interlands voor de OranjeLeeuwinnen. In 2019 won ze zilver op het WK. Met Oranje O19 werd ze in 2014 ook nog Europees kampioen.

"Na ruim twaalf jaar heb ik besloten om aan het einde van dit seizoen afscheid te nemen van het professioneel voetbal. Het was een eer en een voorrecht om voor mijn land, voor Bristol City, Brighton & Hove Albion en FC Twente te mogen spelen", reageert Kerkdijk via haar management. "Ik ben dankbaar voor alle mooie momenten die ik in mijn carrière heb mogen meemaken, en voor alle vriendschappen."

"Ik wil iedereen bedanken voor de afgelopen jaren. Waar één deur sluit, gaan andere open! Ik ben erg enthousiast over wat er gaat komen, maar eerst geef ik nog alles wat ik in me heb voor FC Twente om mijn carrière mooi af te sluiten", aldus Kerkdijk. Komend weekend kan ze met FC Twente Vrouwen op bezoek bij FC Utrecht Vrouwen kampioen worden.

Lees meer:
0 reacties