FC Twente Vrouwen verliest: "Daardoor hebben we hun tactiek gesterkt"

Joran Pot
Joran Pot Foto: © BSR Agency

Het bekertoernooi zit erop voor FC Twente Vrouwen. De regerend bekerhouder werd donderdagavond uitgeschakeld door Feyenoord Vrouwen: 3-0. Joran Pot zag dat zijn ploeg weinig uitgespeelde kansen kreeg in Rotterdam.

"We hebben vandaag (donderdag, red.) een slechte wedstrijd gespeeld", was zijn eerste reactie op de clubwebsite. "We hadden veel balbezit, maar hebben te veel balverlies daarin geleden. Hierdoor waren we te veel aan het omschakelen en helpen we Feyenoord in het zadel. Bij de 1-0 lijden we knullig balverlies komen we op achterstand, daardoor hebben we hun tactiek gesterkt."

"Feyenoord hield compact en wou daaruit toeslaan, dat is ze goed gelukt", merkt Pot op. In de rust stond Feyenoord Vrouwen met 2-0 voor. "We hebben te weinig uitgespeelde kansen gehad, en dan wordt het heel lastig", oordeelt de FC Twente Vrouwen-trainer. "We hadden moeite met het creëeren van overtallen en het uitspelen daarvan. Dat leidt dan niet tot kansen."

"Dan moet je er bij dode spelsituaties staan waar zeker mogelijkheden lagen, maar ook daar waren we niet doortastend genoeg. Het bekertoernooi zit er nu op, er rest ons niks anders dan de focus op de competitie te houden. Maandag gaat de volle focus op AZ", aldus Pot.

Lees meer:
0 reacties