Samenvatting: FC Twente Vrouwen verliest en is nog geen kampioen

FC Twente Vrouwen is er woensdagavond wederom niet in geslaagd om de titel te pakken. De Tukkers hadden aan een zege op bezoek bij Fortuna Sittard Vrouwen genoeg, maar de thuisploeg won met 2-0.

Daarmee komt het kampioenschap aan op de laatste speelronde. In Sittard kreeg FC Twente Vrouwen de eerste kansjes en leek het in de 36e minuut op voorsprong te komen. De goal van Elena Dhont werd echter afgekeurd, na een eerdere duw van Danique van Ginkel. FC Twente Vrouwen werd daarna slordiger.

Fortuna Sittard profiteerde en nam de overhand. In de 70e minuut leidde dat tot de 1-0. Topscorer Tessa Wullaert opende de score, tot grote vreugde aan de zijde van de thuisploeg. Negen minuten later viel ook de tweede Limburgse goal. Féli Delacauw schoot raak en stelde daarmee het titelfeestje van FC Twente Vrouwen uit.

Het verschil tussen koploper FC Twente Vrouwen en achtervolger Ajax Vrouwen is, met nog één wedstrijd te gaan, twee punten. De Tukkers spelen volgende week in De Grolsch Veste tegen Telstar Vrouwen, Ajax Vrouwen gaat op bezoek bij ADO Den Haag Vrouwen.

Scoreverloop:
69' 1-0
Tessa Wullaert
78' 2-0 Féli Delacauw

Opstelling Fortuna Sittard Vrouwen: Lemey, Tuin, Moorrees, Knol, Van Koot, Antonsdóttir, Van Heeswijk, Teulings (59' Hulst), Delacauw (81' Huizenga), Ólafsdóttir Grös, Wullaert

Opstelling FC Twente Vrouwen: Doege, Everaerts (66’ Vliek), Dijkstra, Auée, Olislagers, Peddemors (76' Stolze), Kaptein, Van Ginkel (86' Kerkdijk), Jansen (67’ Ravensbergen), Dhont, Van Dooren (79' Te Brake)

Lees meer:
0 reacties