Samenvatting: FC Twente Vrouwen verspeelt punten op bezoek bij AZ

FC Twente Vrouwen heeft zaterdag punten verspeeld in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De Tukkers speelden met 2-2 gelijk op bezoek bij AZ.

In het AFAS Stadion kwam de thuisploeg razendsnel op voorsprong. Keepster Femke Liefting had een goede lange bal in huis en Floor Spaan bleef rustig oog in oog met Daniëlle de Jong: 1-0. Niet veel later viel de gelijkmaker. Via een eigen doelpunt van Camie Mol kwam FC Twente Vrouwen op 1-1.

AZ Vrouwen kreeg daarna weer een goede kans via Spaan. De aanvalster schoot net naast. Vervolgens was het aan de andere kant raak. Ella Peddemors zette FC Twente Vrouwen voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. De middenveldster schoot hard binnen.

In de tweede helft vielen er weinig echte kansen te noteren. Renate Jansen schoot over, terwijl AZ Vrouwen uit een scrimmage bijna de gelijkmaker maakte. Vijf minuten voor tijd viel de 2-2 alsnog. Isa Dekker zorgde ervoor dat AZ Vrouwen een punt overhield aan het duel in het AFAS Stadion. FC Twente Vrouwen plaatste zich met het punt voor de voorronde van de UEFA Women's Champions League.

Scoreverloop:
4' 1-0
Floor Spaan
8' 1-1 Camie Mol (e.d.)
22' 1-2 Ella Peddemors
85' 2-2 Isa Dekker

Opstelling AZ Vrouwen: Liefting, Mol, Woons (81' De Ridder), Stoop, Blom (81' Mollink), De Vette, Colin, Van Lunteren, Boukakar (61' Dekker), Spaan, Van der Most (62' Van Bentum)

Opstelling FC Twente Vrouwen: De Jong, Olislagers, Dijkstra, Auée, Vliek, Kaptein, Peddemors, Van Ginkel, Jansen (70' Dhont), Ziemer, Rijsbergen (82' Van Dooren)

Lees meer:
0 reacties