FC Twente Vrouwen voegt nieuw team toe: "Er is veel potentie"

Sportcampus Diekman
Sportcampus Diekman Foto: © Pro Shots

FC Twente Vrouwen gaat de jeugdopleiding uitbreiden met een nieuw team, zo laat de club uit Enschede weten via de officiële kanalen. Het gaat om FC Twente Vrouwen Onder 16 en de talentvolle speelsters kwamen maandag al bij elkaar op Sportcampus Diekman in Enschede voor de eerste training.

Rick Scherp, trainer van de FC Twente Vrouwen Beloften, is samen met Robbie Barends vanuit de jeugdopleiding nauw betrokken bij Onder 16. "Het nieuwe team is een mooie stap om de meidenvoetbalopleiding bij FC Twente weer meer vorm te geven", geeft hij aan op de website van de Tukkers. "We hebben jarenlang een sterke voetbalopleiding voor meiden gehad bij FC Twente en veel speelsters uit die opleiding zijn nog altijd actief in de huidige Eredivisie Vrouwen."

"Met de komst van Onder 16 kunnen we jeugdspeelsters op elk niveau en onder de juiste weerstand laten voetballen", vervolgt hij. "Ook kunnen de talenten makkelijker instromen in het beloftenteam. We kunnen hen beter laten doorgroeien richting de selectie van FC Twente en het is natuurlijk mooi om steeds meer regionale speelsters op te leiden. Op deze manier kunnen wij nog meer voetbaldromen proberen te verwezenlijken samen met de talenten die bij ons spelen."

Het nieuwe team gaat - onder leiding van Renée Barends - spelen in de Hoofdklasse voor Onder 15 jongensteams. "Dat is een bewuste keuze. We willen de talenten onder weerstand laten spelen", legt Scherp uit. "We hebben goede contacten met de amateurclubs en vanuit de regioteams zijn afgelopen seizoen de speelsters geselecteerd. O16 heeft komend seizoen een talentvolle selectie. Er is veel potentie in het meidenvoetbal in de regio en we zijn dankbaar dat we daar op deze manier onderdeel van uit mogen maken. We kijken uit naar een prachtig seizoen", besluit de oefenmeester.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand