FC Twente Vrouwen weer kampioen: "Meer het gevoel van opluchting"

FC Twente werd afgelopen seizoen voor de negende keer in de clubhistorie kampioen van Nederland. Deze titel was bijzonder, zo geeft Rene Roord aan in een special van FC Twente TV.

"Dit is wel weer een bijzondere, na een best lastig seizoen. Kijk, de titels vroeger, toen had Twente echt het alleenrecht in de competitie, denk ik", vertelt de technisch manager. "Toen was er minder concurrentie. De laatste vijf, zes seizoenen trekken Ajax en PSV natuurlijk goed bij en ook andere ploegen." Toch wist FC Twente de vierde titel in vijf seizoenen te pakken. 

"Dat is echt wel bijzonder. Daar ben ik ook wel heel trots op", zegt Roord. De Tukkers maakten het wel nog even spannend. "Je kreeg haast meer dat je een gevoel van opluchting hebt, dat overheerst nog meer dan de vreugde in het begin. We hebben het zelf afgedwongen dat we drie kansen kregen om kampioen te worden. Dat dwing je zelf af. Dat was al moeilijk genoeg, om dat te bewerkstelligen. Maar het is wel gebeurd. Dan gaan er misschien wat dingetjes mis, waardoor je het uiteindelijk niet direct weet af te maken. Dan komt er spanning op", merkt Roord op.

Lees meer:
0 reacties