FC Twente waarschuwt supporters: "Er is nauwelijks parkeerplek"

Auto's op de parkeerplaats bij De Grolsch Veste
Auto's op de parkeerplaats bij De Grolsch Veste Foto: © NESimages

FC Twente heeft haar supporters gewaarschuwd voor de komende thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De club uit Enschede raadt fans aan om zo vroeg mogelijk te komen en bij voorkeur met het openbaar vervoer.

"Rondom thuiswedstrijden van FC Twente is er in de directe omgeving van De Grolsch Veste nauwelijks parkeerplek voor supporters die geen parkeerkaart voor de auto hebben", schrijft FC Twente op de officiële website. "Voor supporters die niet met het openbaar vervoer of fiets naar het stadion kunnen komen, is het advies om de auto te parkeren op het terrein van de Universiteit Twente. Vanaf hier rijden elke wedstrijd gratis pendelbussen van en naar het stadion."

FC Twente laat weten dat er streng wordt gecontroleerd op foutparkeerders. "Doordat de laatste tijd steeds meer auto’s worden geparkeerd op niet daarvoor bestemde plaatsen, onder meer op het Transportcentrum aan de Auke Vleerstraat, is er extra toezicht geweest om foutparkeerders daarop te wijzen. Auto’s mogen alleen geparkeerd worden in de daarvoor bestemde parkeervakken."

Tevens zijn er wegwerkzaamheden aan de Institutenweg. "Voor een deel van de supportersbussen is er een andere parkeerplaats gereserveerd op het Kennispark, zij kunnen op de aanwijzingen van de verkeersregelaars parkeren op de parallelweg langs de F35. Overig autoverkeer moet op het Kennispark rekening houden met extra verkeershinder", aldus FC Twente.

Lees meer:
0 reacties