FC Twente wacht cruciaal duel: "De lading van een dubbelslag"

Joseph Oosting
Joseph Oosting Foto: © Pro Shots

FC Twente kan woensdagavond tegen Almere City bijzondere goede zaken doen in de strijd om de derde plek. Leon ten Voorde ziet dat de Tukkers geen steek mogen laten vallen.

"Nog één puntje. Eén luttel puntje heeft FC Twente nodig om de groepsfase van de Europa League in te gaan. En dat met een startbonus van ruim vier miljoen euro als leuk zakcentje erbij. Officieus heeft de ploeg van Joseph Oosting dat ticket al wel binnen na de bekerwinst van Feyenoord, maar om het echt te kunnen vieren moet er nog even een klap op worden gegeven", schrijft hij in de Tubantia.

AZ, de nummer vier in de achtervolging, moet het aankomende weekend op bezoek bij NEC. "Na de nederlaag in de bekerfinale heeft NEC grote belangen om minimaal zesde te worden, want daardoor heb je in de play-offs een thuiswedstrijd. Dit seizoen bestaan die play-offs uit één wedstrijd, en dat betekent dat de hoogst geklasseerde twee keer een thuisvoordeel kan hebben."

Als AZ punten laten liggen dan lijkt het voorbij voor de Alkmaarders. "Bij een gelijkspel tussen NEC en AZ gaat FC Twente volgende week met een voorsprong van zeven punten naar Alkmaar. En dat met nog drie duels te gaan. Zelfs een Twentse nederlaag hoeft dan geen geen gevolgen te hebben, aangezien de Tukkers daarna thuis spelen tegen de vrijwel zekere degradant Volendam."

De ploeg uit Noord-Holland heeft een veel zwaarder programma. "Tegelijkertijd moet AZ naar Go Ahead Eagles, dat ook nog Europese ambities koestert. Met NEC, FC Twente, Go Ahead Eagles en FC Utrecht heeft AZ sowieso een lastiger programma dan de Enschedeërs, die nog te maken krijgen met Almere City, AZ, Volendam en PEC Zwolle."

Wel weet Ten Voorde dat FC Twente Almere City, de tegenstander van woensdag, niet mag onderschatten. "Ziehier het belang van een zege tegen Almere City, de ploeg die overigens al vijf uitduels zonder nederlaag is. Een driepunter met de lading van een dubbelslag."

Lees meer:
0 reacties