"FC Twente was eigenlijk op zoek naar een nieuwe Arsène Wenger"

Arsène Wenger als trainer van Arsenal
Arsène Wenger als trainer van Arsenal Foto: © Pro Shots

Michel Jansen werkte bij FC Twente samen met Alfred Schreuder. Jansen was op papier de hoofdtrainer, maar Schreuder leek de eindverantwoordelijke zonder de juiste papieren.

"Hoe heb ik dat ervaren? Eigenlijk ontstond het al dat seizoen ervoor", blikt Jansen terug bij VoetbalTijd. "Er werd een trainer (Steve McClaren, red.) weggestuurd en Alfred nam het over. Hij had op dat moment niet de juiste papieren. Je gaat dat zo'n moment in, maar uiteindelijk mocht Alfred het niet doen van de KNVB en de CBV. Dan is het wel prettig dat je het diploma hebt."

Volgens Jansen had FC Twente veel vertrouwen in Schreuder. "Ze waren eigenlijk op zoek naar een nieuwe Arsène Wenger voor FC Twente. Dat zou Alfred worden", weet hij. "Je komt met elkaar aan het praten en dan heb je wel zoiets van: waarom zou ik dit niet doen? Zo snel komen kansen voor mij niet voorbij. Toen heb ik 'm met beide handen aangegrepen. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad."

Voor het vertrek van McClaren werd Co Adriaanse al na een half jaar ontslagen. "Dat vond ik heel jammer, want dat was wel een man waar ik iets mee had", reageert Jansen. "Het was echt geweldig. Ik heb zelden een hoofdtrainer meegemaakt die ook echt oog had voor talent en voor jeugd. Bij het eerste trainersoverleg sloot hij gewoon zelf aan. Zeker voor de opleiding was het heel erg zonde dat hij wegging. Dan had het er waarschijnlijk nog iets anders uitgezien."

Nederland - Verenigde Staten

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de finales! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen de Verenigde Staten. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van de VS! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/01
FC Twente
20:00
FC Emmen
za
14/01
Ajax
21:00
FC Twente
zo
22/01
FC Twente
14:30
FC Utrecht
wo
25/01
Vitesse
18:45
FC Twente
zo
29/01
FC Twente
12:15
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
Bekijk de hele stand