FC Twente wil Grolsch Veste uitbreiden: "40.000 is interessant"

FC Twente is achter de schermen voorzichtig aan het kijken of een nieuwe uitbreiding van de Grolsch Veste mogelijk is. Volgens Paul van der Kraan is de inzet een flinke capaciteitsvergroting.

Bij VoetbalTijd vertelt Van der Kraan dat de stadionuitbreiding bij FC Twente één van de zaken voor de toekomst is. "We zijn daar nu heel voorzichtig oriënterend naar aan het kijken. Als je dat gaat doen: wat heb je dan nodig om richting de KNVB aantrekkelijker te worden? Vanuit die kant hoor je dan dat 40.000 interessant is, want dan voldoe je aan internationale eisen om grote wedstrijden te organiseren", legt de voorganger van Dominique Scholten uit.

"Dat betekent dat je in zou moeten zetten op 10.000 plaatsen, want het is nu dertig", vervolgt Van der Kraan. De Grolsch Veste kan momenteel zo'n 30.000 toeschouwers huisvesten. "Dus 10.000 extra, kan dat? Daar hebben we naar gekeken en dat kan. Dan gaan we aan de Spoorzijde de lucht in. Moet je over het spoor heen? Nee, dat is niet nodig. Je kunt aan deze kant van het spoor blijven en dan blijf je zelfs binnen de grenzen van de grond die van ons is. Het zwarte asfalt is de grens en dan krijg je het fietspad en daar binnen kunnen we blijven", besluit de bestuurder.

Lees meer:
0 reacties