'FC Twente wil verlengen met Sadilek': "Had hij wel oren naar"

Michal Sadilek
Michal Sadilek Foto: © NESimages

Michal Sadilek hoopte dinsdagavond te kunnen schitteren bij de EK-start van Tsjechië tegen Portugal, maar de middenvelder van FC Twente moet het eindtoernooi in Duitsland thuis vanaf de bank bekijken. Sadilek raakte in de voorbereiding op het EK geblesseerd na een val met een driewielerkart, waardoor hij maar liefst 65 hechtingen heeft.

Voor FC Twente kan de blessure echter ook goed uitpakken. "Het is nog niet helemaal bekend, maar FC Twente was wel in gesprek met de entourage van Sadílek om het contract open te breken", verklapt Ten Voorde, die beseft dat FC Twente basisspelers niet transfervrij moet laten vertrekken. "Sadílek had daar op zich wel oren naar, maar zei ook volkomen terecht dat hij eerst het EK wilde afwachten. Die transfer staat nu wel op losse schroeven, die gaat niet weg."

"Ik denk dat de gesprekken wel weer geopend zullen worden over contractverlenging. Ik sluit niet uit dat Sadílek binnen afzienbare tijd gaat bijtekenen bij FC Twente, als ze eruit komen. Hij heeft drie jaar bij Twente gespeeld, hij is international en heeft nog één jaar contract. Dat is wel het moment om de volgende stap te gaan maken, voor beide partijen. Dan weet Twente ook waar ze aan toe zijn. Dat is nu niet", besluit Ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand