FC Twente wil Wout Weghorst: "Daar heb ik wel mijn twijfels bij"

Gertjan Verbeek is niet zo zeker dat Wout Weghorst een succes kan worden bij FC Twente. Volgens de oud-trainer van de Tukkers

FC Twente en Weghorst flirten al een tijdje met elkaar en volgens Tijmen van Wissing gaat de club komende zomer een poging wagen. "FC Twente gaat vol voor Weghorst. Burnley gaat degraderen en Weghorst wil graag", vertelt hij in de Oosttribune. "Ik denk wel dat hij een zekerheid is voor doelpunten, maar je haalt wel een hele boel theater in huis. Hij is vooral goed voor de 'BV Weghorst'."

Dat Weghorst in het verleden in de Eredivisie er aardig op los scoorde, is voor Verbeek geen garantie voor succes. "Hij is al een tijd weg, het droogt wel een beetje op. In Duitsland is hij ook niet zeker van de basis. De statistieken bewijzen het niet", stelt hij. "Ik zie bij FC Twente misschien wel een rol als pinchhitter weggelegd voor hem. Maar hoe gaat hij ermee om als hij niet in de basis staat?"

Bij FC Twente wordt vaak gesproken over het hechte team en dat kan Weghorst volgens Verbeek wel opschudden. "Hij is een aparte snuiter, dus hoe reageren anderen daar weer op? Daar heb ik wel mijn twijfels bij. Hij vraagt een bepaalde behandeling", meent de oefenmeester, die wel gelooft dat Joseph Oosting zich raad weet met de spits.

Lees meer:
0 reacties