FC Twente wilde Reijnders terughalen: "Hij had zelf ook interesse"

Tijjani Reijnders viert treffer
Tijjani Reijnders viert treffer Foto: © Pro Shots

Tijjani Reijnders heeft een spectaculaire ontwikkeling doorgemaakt het afgelopen jaar. De middenvelder, die weggestuurd werd uit de jeugd van FC Twente, maakt nu furore bij AC Milan en het Nederlands elftal.

Reijnders speelde vier seizoenen in de jeugd in Enschede, maar brak niet door tot het eerste. "Dat is wel pijnlijk natuurlijk, afgelopen vrijdag stond Wieffer ook nog in de basis (bij Oranje red.) en die is ook niet doorgebroken bij FC Twente", begint Leon ten Voorde in Voetbalpraat. "Het zat destijds niet lekker bij de jeugdopleiding, er was heel veel onvrede over de leiding. De trainers waren wel gecharmeerd van hem, maar de leidinggevenden vonden hem eigenlijk te klein."

Via een amateurclub in Zwolle kwam Reijnders daarna bij AZ terecht, maar ook daar was het niet gelijk een succes. Ten Voorde weet dat FC Twente hem destijds graag terug wilde halen. "Reijnders had zelf ook interesse, maar toen ze toe wilden slaan kwam er een blessure bij AZ waardoor hij ging spelen. Toen is hij meteen heel goed gaan spelen en was FC Twente net te laat. Dat is best pijnlijk voor de club."

Lees meer:
0 reacties