FC Twente wint op slecht kunstgrasveld: "Was niet om aan te zien"

FC Twente won afgelopen zondag nipt op bezoek bij SC Cambuur. In Leeuwarden werd het pas in de absolute slotfase 0-1 door een benutte strafschop van Ricky van Wolfswinkel. Aanvaller Vaclav Cerny zag thuis, vanwege een schorsing, hoe zijn ploeggenoten wisten te winnen in Friesland.

"Het is vooral heel belangrijk dat je uiteindelijk de drie punten meeneemt. En ik denk dat daarmee ook alles is gezegd over de wedstrijd van zondag", zegt Cerny bij VoetbalTijd. "We hoeven het er niet heel lang over te hebben. Het was gewoon een hele aparte wedstrijd om te zien, maar ook voor de jongens om te spelen. Het is uiteindelijk super mooi dat je met de drie punten naar huis gaat."

René Wagelaar haakt in: "Het was een afspiegeling van het gewone leven: soms zit het mee en soms zit het tegen. En nu zat het mee in de laatste minuut. Het was niet om aan te zien op dat kunstgras. We hadden het van te voren al gezegd. Als je goed keek dan leek het soms net alsof je op de schaatsbaan bent hier in Enschede."

Cerny geeft aan dat FC Twente niet onvoorbereid naar SC Cambuur ging. "We hadden de afgelopen week op kunstgras getraind en qua positiespel zag het er toen gewoon prima uit. Misschien ligt het aan het kunstgras van Cambuur." Wouter Vos, hoofd fysio bij FC Twente, merkt dat kunstgras voor kleine klachten zorgt bij spelers. "Niet alleen bij de wedstrijd, maar ook op de training."

De hoofd fysio vervolgt: "Je ziet dan toch was peesklachten, knieklachten en enkelklachten. Je ziet dat jongens wat voorzichtiger zijn. Dan speelt toch wel een rol. Helemaal na een wedstrijd, als je negentig minuten lang aan de bak moet", zo besluit Vos.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand