FC Twente wint van Go Ahead: "Dan denk je al: dit wordt niks"

FC Twente won zondag in De Grolsch Veste eenvoudig met 3-0 van Go Ahead Eagles. Journalist Tijmen van Wissing dacht al voor de wedstrijd dat de Deventenaren geen indruk zouden gaan maken in Enschede. De clubwatcher was niet echt te spreken over de opstelling.

"Ik gaf er al geen cent voor toen ik de opstelling zag", begint Van Wissing bij De Oosttribune. "Oliver Edvardsen (afwezig tegen FC Twente, red) vind ik heel belangrijk en Philippe Rommens is al weg (geblesseerd, red.). Jamal Amofa was er niet. Dan denk je al: dit wordt niks. De eerste tien minuten vond ik aardig. Toen dacht ik: nou, Go Ahead kan nog mee. Ze voetbalden redelijk op het middenveld, met Llansana."

"Maar Llansana dacht weer even te lichtzinnig", vervolgt Van Wissing. "Daan Rots zet één keer druk, balverlies, doelpunt. Daarna hebben we niks meer van Go Ahead Eagles gezien. Het was niet echt een wedstrijd. Willumsson was de enige die een voldoende haalde. Ik vond de backs ook erg slecht. Kuipers en Deijl zijn normaal gesproken bakens van rust, maar die waren erg ongelukkig."

Jan van Staa haakt in: "Je rekent er op dat die spelers het verschil maken, maar dat zag je nu helemaal niet. Iedereen was bezig en het liep niet. Ze gingen steeds met de scheidsrechter praten." Van Wissing was niet te spreken over een Go Ahead-speler: "Adekanye kreeg voor de tweede keer al een 'praatkaart'. Daar heeft Go Ahead wel een handje van. Ze krijgen veel 'praatkaarten'."

Van Staa zag een bekende tactiek bij René Hake. "Hij heeft geprobeerd om de tactiek van FC Utrecht te kopiëren. Hij zette ook Linthorst aan de linkerkant, dat pakte niet goed uit." Van Wissing is kritisch op een invaller van Go Ahead: "Die Baeten viel als een juffrouw in."

Van Staa vond wel dat Go Ahead steeds beter werd in de wedstrijd, maar niet tot grote kansen kwam. "Op een gegeven moment zie je dat ze bij FC Twente achteruit gaan lopen. Go Ahead is dan met veel aanvallers op het veld, en ze kregen één grote kans, maar bij FC Twente staat Lars Unnerstall", aldus Van Staa.

Lees meer:
0 reacties