FC Twente woensdag al om 18:45 uur: "Een hele vervelende tijd"

FC Twente-fans met pet, sjaal en shirt
FC Twente-fans met pet, sjaal en shirt Foto: © Pro Shots

FC Twente neemt het woensdagavond in eigen huis op tegen Almere City, de nummer twaalf van de Eredivisie. Leon ten Voorde is benieuwd of alle supporters er in slagen om (op tijd) bij de wedstrijd in de Grolsch Veste te zijn.

"Die wedstrijd stond voor 20:00 uur", vertelt hij in de Tubantia-podcast De Ballen Verstand. "Bij een doordeweekse wedstrijd is dat een heel prettig tijdstip voor de supporters met werk en school. Ze moeten overal vandaan komen. Ook voor de Almere-supporters is dat nog redelijk te doen", constateert Ten Voorde.

"Het wordt dan met heel veel gemak verplaatst naar 18:45 uur, omdat Ajax Vrouwen eventueel in de halve finale van de Champions League konden komen en de ArenA dan niet beschikbaar is voor de wedstrijd van de mannen van Ajax tegen Excelsior", legt hij uit. "Ajax Vrouwen moest tegen Chelsea FC, dat was al een onmogelijke missie. Ajax heeft nooit die halve finale gehaald", constateert Ten Voorde.

"Dan wordt zo'n wedstrijd door de KNVB heel makkelijk naar 18:45 uur verplaatst en dat is gewoon een hele vervelende tijd voor door de week", vervolgt de verslaggever kritisch. "Het wordt verplaatst voor een wedstrijd van Ajax Vrouwen die ze niet spelen", besluit Ten Voorde. De mannen van Ajax spelen nu volgende week woensdag om 21:00 uur tegen NEC. Directe concurrent AZ komt zondag 28 april pas in actie en gaat dan al om 12:15 uur op bezoek bij bekerfinalist NEC. Donderdagavond staan SC Heerenveen - PSV en Go Ahead Eagles - Feyenoord op het programma.

Lees meer:
0 reacties