"FC Twente won kinderlijk eenvoudig van een van de betere ploegen"

FC Twente won zondagmiddag vrij gemakkelijk met 3-0 van Go Ahead Eagles. Jan van Staa en Tijmen van Wissing zagen glansrollen voor Sem Steijn en Matthias Kjolo.

De verwachtingen van de Derby van Oosten waren groot, maar de Deventenaren kwamen er niet aan te pas. "Ze begonnen nog wel aardig, maar eigenlijk was het geen wedstrijd", oordeelt Van Staa in de Oosttribune. "Zonder echt groots te spelen heeft FC Twente kinderlijk eenvoudig gewonnen van een van de betere ploegen in de Eredivisie", voegt Van Wissing toe.

Volgens de verslaggever was niet Steijn, die twee keer scoorde, maar Kjolo de beste man op het veld. "Die heeft die wisselbeurt van vorige week even heel goed rechtgezet. Gewoon op het veld je voeten laten spelen", aldus Van Wissing. De Noor begon tegen FC Utrecht op de bank.

Volgens Van Staa is het ook voor Steijn beter als Kjolo begint boven Carel Eiting. "Als je iedereen optimaal wil benutten moet je Steijn rond de zestien hebben", legt hij uit. "Als hij heel veel achteruit moet komt hij daar niet meer. Dat was de laatste weken zo. Hij moet niet teveel naar achteren. Zijn afronding is fenomenaal."

Lees meer:
0 reacties