FC Twente wordt gehuldigd: "Maken er een mooi Twents feestje van"

FC Twente is kampioen van de Azerion Vrouwen Eredivisie
FC Twente is kampioen van de Azerion Vrouwen Eredivisie Foto: © BSR Agency

FC Twente Vrouwen is zaterdag voor de negende keer kampioen van Nederland geworden. Namens het het gemeentebestuur van Enschede heeft burgemeester Roelof Bleker zaterdagavond de ploeg gefeliciteerd. Op 21 mei zullen de speelsters gehuldigd worden.

"We zijn onmeunig trots op dit toonaangevende team van het vrouwenvoetbal, dat ook meermaals hofleverancier is van het Nederlands elftal", reageert Bleker via de gemeente. "De voetbalsters en staf van FC Twente Vrouwen presteren niet alleen al jaren op de toppen van hun kunnen, zij hebben een enorme boost gegeven aan het vrouwenvoetbal in Nederland en Europa."

"Deze 9e landstitel is een bekroning van het harde werken van dit topteam onder leiding van trainer Joran Pot", vindt ook sportwethouder Niels van den Berg, die zaterdag aanwezig was bij de kampioenswedstrijd. FC Twente biedt de landskampioen in samenwerking met de gemeente een 'feestelijk onthaal' aan op het Stadhuis.

"Enschede is de bakermat van het vrouwenvoetbal. Iedereen die FC Twente Vrouwen een warm hart toedraagt, is dinsdagmiddag 21 mei aanstaande vanaf 16.30 uur welkom bij het Stadhuis van Enschede. We maken er een mooi Twents feestje van", is de boodschap van Bleker.

Lees meer:
0 reacties