FC Twente ziet Feyenoord winnen, Slot baalt van blessure Stengs

Calvin Stengs ligt geblesseerd op het veld
Calvin Stengs ligt geblesseerd op het veld Foto: © Pro Shots

Feyenoord heeft donderdagavond de finale van de TOTO KNVB Beker weten te bereiken. In de eigen Kuip kwamen de Rotterdammers nog op een 0-1 achterstand tegen FC Groningen, maar door doelpunten van Hancko en Lingr werd de bekerfinale alsnog gehaald: 2-1.

Een tegenvaller voor Feyenoord was de uitvalbeurt van Calvin Stengs in de slotfase. Hij was geblesseerd en moest met een brancard van het veld worden gedragen. De aanvaller verliet het veld met tranen in zijn ogen. In het restant van het duel wist FC Groningen niet meer te scoren en dus gaat Feyenoord naar de bekerfinale. Daarin wacht NEC. Voor FC Twente zou het gunstig kunnen zijn als de club uit Rotterdam dat duel wint.

Overigens kan Arne Slot zondag in de topper tegen Feyenoord (en mogelijk ook de komende weken) waarschijnlijk geen beroep doen op Calvin Stengs. "Dat hij pijn heeft, dat is duidelijk. Jullie hebben hem ook zien huilen. Hopelijk was dat ook een beetje van de schrik", sprak de oefenmeester na afloop. Stengs begon afgelopen weekend tegen Almere City ook al op de bang. "We moesten hem rust geven. Ik heb hem ook al een paar keer moeten wisselen. We kijken naar hoe zwaar we iemand kunnen belasten. Stengs had behoefte aan rust, ook door zijn knie die soms opspeelt", blikt Slot terug.

Lees meer:
0 reacties