FC Twente ziet hoofd scouting vertrekken: "Heb de keuze gemaakt"

Patrick Busby
Patrick Busby Foto: © Orange Pictures

FC Twente moet na dit seizoen op zoek naar een nieuwe hoofd scouting. Patrick Busby heeft bekendgemaakt de club na dit seizoen te gaan verlaten.

Via LinkedIn kondigde Busby zijn vertrek aan. "Na bijna vier jaar als Hoofd Scouting van FC Twente heb ik de keuze gemaakt om per juli 2024 het stokje over te dragen", schrijft hij. "De spectaculaire comeback van FC Twente is een geweldig avontuur, en tegelijkertijd een zeer succesvol project geweest. Het was een voorrecht om de scouting van FC Twente naar mijn hand te kunnen zetten."

Busby gaat verder: "Samen met een gepassioneerd team hebben we de scouting in de steigers gezet. Het aankoopbeleid onder leiding van good old Jan Streuer en zijn onvoorwaardelijke vertrouwen in de scouting hebben er mede toe geleid dat FC Twente structureel teruggebracht is naar de Top 5 van de Eredivisie. Op dit moment zelfs plek 3 in de Eredivisie."

De huidige hoofd scouting is trots: "Op onze vastberaden koers om live scouting, datascouting en videoscouting gezamenlijk tot wasdom te laten komen. Deze drie bronnen hebben aan de basis gestaan van onze verwachtingen dat gedegen scouting dé basis vormt voor een goed aankoopbeleid. Dat idealiter moet leiden tot sportief succes en miljoenen transfers. In deze opzet zijn we geslaagd!"

Busby sluit af met een woord van dank aan alle scouts waarmee hij heeft samengewerkt: Niels Wigbold, Jan Kemkens, Fernando van der Vaart, Andre Paus, Jeffrey De Visscher, datascout Joost Van Der Leij, en de groep internationale vrijwillige videoscouts.

"Grote dank aan Paul van der Kraan en Wessel Weezenberg. Zij hebben mij deze kans gegund! Tot slot een warm dankwoord voor Arnold Bruggink én voor Jan Streuer & Rob Boudrie in het bijzonder. Ik kijk uit naar een volgende stap en draag de waardevolle herinneringen van vier seizoenen FC Twente en het noaberschap (omzien naar elkaar) altijd met me mee", aldus Busby.

Lees meer:
0 reacties