Ron Jans kan FC Twente helpen: "Ze zien het al helemaal zitten"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

FC Utrecht kan zondag, net als PEC Zwolle, een belangrijke rol spelen in de strijd om de felbegeerde derde plek in de Eredivisie. De ploeg van trainer Ron Jans gaat namelijk op bezoek bij AZ en zal er volgens clubwatcher Tim Reedijk alles aan doen om NEC - de nummer 6 van de Eredivisie - nog in te halen. 

"FC Utrecht zal kansen ruiken, want het is natuurlijk allesbehalve ondenkbaar dat NEC er niet met de volle buit vandoor gaat bij het stugge en voor de Eredivisie behouden gebleven Almere City", schrijft hij op de website van VI. "In de Domstad zien ze het al helemaal zitten. Een zesde plek na een jaar dat begon met nul punten uit de eerste vijf duels. Waar Jans als een soort wonderdokter werd ingevlogen om nog wat van het seizoen te maken", aldus Reedijk. 

"Graag wil de club thuiswedstrijden spelen in het seizoenstoetje, al is het maar om afzwaaiend clubicoon Mark van der Maarel het afscheid te geven dat hij verdient. Een zesde plek geeft garantie op alleen maar thuisduels", vervolgt hij. "De huidige zevende plek betekent een halve finale in eigen huis tegen nummer acht Sparta, maar een eventuele uitwedstrijd in de finale als NEC bij de start van de play-offs afrekent met Go Ahead Eagles", constateert Reedijk.

"Maar ook Sparta heeft een scenario voor ogen", weet hij. "Als AZ van FC Utrecht wint en de Rotterdammers zelf in eigen huis van SC Heerenveen, dan sluit Sparta het seizoen af op de zevende plek en krijgt FC Utrecht als nummer acht een halve finale op Het Kasteel voor de kiezen (en een uitwedstrijd in Nijmegen als NEC wint én FC Utrecht af weet te rekenen met Sparta). Dus nee, Jans zit niet in de positie om krachten te sparen voor de play-offs. Ook op hem straalt het af of hij – na een rampzalige start van de club onder Michael Silberbauer – FC Utrecht dit seizoen naar de zesde, zevende of de achtste plek weet te loodsen."

Lees meer:
0 reacties