'FC Volendam moet FC Twente laten winnen': "Is best veel geld"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

FC Twente neemt het zondagmiddag in eigen huis op tegen FC Volendam, de nummer zeventien van de Eredivisie. Tubantia-verslaggever Leon ten Voorde beseft dat het voor de bezoekers, door de aanvullende afspraken rondom de veelbesproken transfer van Carel Eiting, gunstig kan zijn om te verliezen in De Grolsch Veste. 

FC Volendam ontvangt naar verluidt namelijk nog eens 1 miljoen euro extra als de Tukkers de groepsfase van de Champions League bereiken, terwijl het bedrag 750.000 euro zou zijn als het 'slechts' om de groepsfase van de Europa League gaat. "Het is best veel geld", vertelt de verslaggever in de podcast De Ballen Verstand. "Volendam heeft er financieel dus alle belang bij om volgende week 'gewoon' die poort open te zetten", constateert Ten Voorde.

"Daarom is Champions League 'no problem'. Ze gaan nog even lekker aan het doelsaldo werken ten opzichte van AZ", voorspelt hij. "Als je van Volendam wint, ben je er nog. De laatste wedstrijd speel je uit bij PEC. Bram van Polen wil geen afscheid nemen met een nederlaag, dus die zegt tegen Twente: 'Jongens, zullen we het op een akkoordje gooien, allebei een puntje?' Dat komt allemaal goed", besluit Ten Voorde optimistisch. 

Lees meer:
0 reacties