Samenvatting: FC Twente wint van FC Utrecht en klimt over Ajax

FC Twente heeft zondagmiddag tegen FC Utrecht een 2-0 overwinning geboekt. De Tukkers gaan door de zege op de Domstedelingen op de ranglijst over Ajax heen, na het gelijke spel in de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax.

In de eerste helft was het FC Twente wat de eerste speldenprikjes uitdeelde. Onder meer Ricky van Wolfswinkel kwam in scoringsmogelijkheid, maar de spits schoot de bal naast. De Tukkers leken met een gelijkspel te moeten gaan pauzeren, maar op slag van rust zorgde dan toch Vaclav Cerny voor de 1-0 voorsprong. Ramiz Zerrouki stuurde Cerny richting de keeper en de Tsjech rondde koel af.

In de tweede helft was het eerste gevaarlijke moment voor FC Utrecht, wat de bal net naast het doel van Lars Unnerstall zag rollen. Daarna kwam Twente weer in positie, maar opnieuw was de kans niet aan Van Wolfswinkel besteed. De 2-0 zou echter wel volgen. Virgil Misidjan kreeg de bal van Gijs Smal vanuit een ingooi, waarna de aanvaller keurig de verre hoek vond.

In blessuretijd kwam FC Twente nog even in gevaar, maar was het aanvoerder Robin Pröpper die met een uiterste sliding een tegentreffer voorkwam. FC Twente verslaat FC Utrecht met 2-0 en doet goede zaken in de Eredivisie.

Opstelling FC Twente: Unnerstall; Brenet (61. Sampsted), Hilgers (78. Pleguezuelo), Pröpper, Smal; Kjølø (78. Salah-Eddine), Zerrouki, Vlap (61. Steijn); Cerny, Van Wolfswinkel, Misidjan.